In Memoriam


Afgelopen woensdag 16 november kreeg ik te horen dat onze schaakvriend Martin Dresden
op 66 jarige leeftijd plotseling is overleden. Martin had al een moeilijk jaar achter de rug met het oplopen van een infectie in zijn vakantie. Daarna heeft hij bij een val ook nog zijn rug gebroken. Dit betekende een lange opname in het ziekenhuis en revalidatie. Het zat hem dus echt niet mee. Desondanks verscheen hij, zodra dat mogelijk was, weer achter het bord. Zowel bij onze club, als bij zijn tweede club Spijkenisse. Wat een doorzettingsvermogen!
Ik kende Martin al zo’n jaar of 20-22. Toentertijd rond ’94 ’95 ontmoette ik hem bij een toernooi in Spijkenisse en vroeg hem om eens bij ons te komen kijken.
Dat was bij de schaakclub RET in Hoogvliet. Sindsdien was hij dus al lid bij ons. We hebben een mooie tijd gehad met hem. Altijd de leuke en mooie verhalen over de verre vakanties met Ineke, zijn vrouw. Over zijn kinderen, zijn mahjongtoernooien en klussen in huis.
Hij kon boeiend vertellen tijdens onze metroritten onderweg naar de club.
Want ondertussen speelden we in Rotterdam bij de NS. Dan werden er ook wel eens, met zijn instemming, foto’s gemaakt door wildvreemde reizigsters. Want Martin zag er bijzonder uit in zijn paarse outfit. We zullen hem erg missen tijdens onze clubavonden, zijn vaak bijzondere partijen. Want hij verloor makkelijk van een zwakkere tegenstander en won ook van veel sterkere tegenstanders. We dronken dan een lekker biertje erbij.
Wat een verlies is dit zeg, zeker voor zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden.
Mart, we zullen je echt missen.
Rust zacht vriend!

 

Richard.